Saturday, November 7, 2009

Pregame Trivia: MT vs. FIU (courtesy Rivals.com)

Questions courtesy of Rivals.com (http://rivals.yahoo.com/ncaa/football/news?slug=rivals-334470&prov=rivals&type=lgns)


Think you know your Blue Raiders and college football? GoMiddle.com hands out the weekly trivia test to gauge your knowledge of Middle Tennessee football and this week’s opponent, the Florida International Golden Panthers. Each question is assigned a point value. Junior Varsity questions are worth two points, All-Sun Belt questions are worth three points, All-American questions are worth four points and the Hall of Fame Induction question is worth five points. So sharpen up your mind and challenge your friends to prove that you’re the most knowledgeable Blue Raider fan!






JUNIOR VARSITY
1. MT and FIU are two of four Sun Belt schools to have an official nickname that is two words (i.e. Blue Raiders, Golden Panthers). Name one of the other Sun Belt school’s to have an official nickname of two words.
THE ANSWER: Louisiana-Lafayette Ragin’ Cajuns, Arkansas State Red Wolves


2. MT can reach bowl eligibility by winning its sixth game of the season with a victory over FIU. In what year did the Blue Raiders last reach bowl eligibility?


THE ANSWER: 2006


3. TRUE or FALSE: FIU has never beaten MT in Murfreesboro. -


THE ANSWER: TRUE




ALL-SUN BELT
4. What school was FIU head coach Mario Cristobal an assistant at before taking over the Golden Panthers?


THE ANSWER: Miami (Fla.)


5. MT has four players listed as being from Miami on the official roster. Name one of them. (Add a bonus point if you can name more than one.)


THE ANSWER: Rod Issac, Sancho McDonald, Jamari Lattimore, Derrick Crumpton


6. What Blue Raider assistant coach is in charge of recruiting the South Florida and Miami area? (HINT: Miami is his hometown and he graduated from Florida State)


THE ANSWER: Manny Diaz




ALL-AMERICAN
7. FIU was the first opponent MT faced in the Rick Stockstill era. What was the final score of Stockstill’s first game with the Blue Raiders in 2006?


THE ANSWER: MT 7, FIU 6


8. MT lost 31-21 on the road at FIU last year. One Blue Raider player accounted for MT’s only two touchdowns in the game (Alan Gendreau kicked two field goals in the game). Name the player that scored both of MT’s touchdowns.


THE ANSWER: Phillip Tanner


9. FIU is not an original member of the Sun Belt Conference football lineup. In what year were the Golden Panthers first eligible to win the league championship?


THE ANSWER: 2005




HALL OF FAME INDUCTION
10. In MT’s 47-6 win over FIU in 2007, two Blue Raider players each scored two touchdowns in the game. One player scored both touchdowns rushing and one player scored one rushing and one receiving. Name the two players. (Give yourself two points if you can only name one.)


THE ANSWER: Dwight Dasher, DeMarco McNair

No comments: